در تمام مزارع برای کنترل علف های هرز دو شیوه کنترل مکانیکی و کنترل شیمیایی بکار گرفته می شود که بر حسب نیاز و وابسته به شرایط موجود یک شیوه در پیش گرفته می شود. کنترل شیمیایی علفهای هرز در مزارع تولید هویج در سه مرحله قابل انجام است که در زیر به این مراحل اشاره خواهیم کرد:
استفاده از علف کش قبل از کاشت هویج
تریفلورالین علفکشی سیستمیک، از گروه دی نیتروآنیلین است، که با تاثیر طولانی، طیف وسیعی از علفهای هرز پهن برگ و باریک برگ را در بسیاری از محصولات زراعی کنترل می نماید.
تریفلورالین از طریق هیپوکوتیل جذب گیاه می شود و با اختلال در تقسیم سلولی و اثر بازدارندگی رشد ریشه باعث مرگ بذر علفهای هرز پس از جوانه زنی می گردد، اما بر روی علفهای هرزی که قبل از پاشش آن، در خاک روئیده اند، اثری ندارد.
------------------------------------------------------------
علف کش تماسی، قبل از جوانه زدن:
علف کشی غیر انتخابی، تماسی است. پژمردگی، سوختگی و خشک شدن بافت در تماس با سم در عرض چند ساعت رخ می دهد. این علف کش در تماس با خاک به سرعت بی اثر و غیر فعال می شود.
علف های هرز باریک برگ و پهن برگ با رفتار هدایت شده در درختان میوه هسته دار، دانه دار، مرکبات؛ سس در یونجه، شبدر و اسپرس؛ علف های هرز یک ساله در نیشکر، سیب زمینی و زمین های آیش و اراضی غیر زراعی با استفاده از آن قابل کنترل است.
------------------------------------------------------------
استفاده از علف کش پس از جوانه زدن هویج :
مصرف علف کش لینورون
مصرف علف کش پنتاکلر
لینورون علف کشی سیستمیک انتخابی است که اساسا بوسیله ریشه علف های هرز جذب می گردد ولی جذب برگی آن نیز قابل توجه است که با انتقال از طریق آوندهای چوبی به سراسر گیاه انتقال می یابد.
به صورت پیش رویشی و پس رویشی برای کنترل علف های هرز نازک برگ و پهن برگ یکساله و هم چنین علف های هرز تازه جوانه زده در زراعت های سیر و پیاز و نخود مصرف می شود.
لطفا زمان استفاده از علف کش ها، نکات زیر را رعایت فرمایید:
کارشناس : علی جمالی